Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Σωληνοειδές κλείσιμο πόντων - Ιδανικό για την πλέξη 1x1 Λάστιχο - Πλέξιμο με βελόνες

Γεια σας φίλες και φίλοι μου και καλή εβδομάδα!

Την προηγούμενη βδομάδα μάθαμε να ρίχνουμε τους πόντους μας με την τεχνική Σωληνοειδές ρίξιμο πόντων.

Σήμερα θα δούμε την αντίστοιχη τεχνική για να κλείσουμε τους πόντους μας που είναι σε πλέξη 1x1 Λάστιχο.

Αυτό που συμβαίνει σε αυτές τις 2 τεχνικές και με έχει ξετρελάνει είναι ότι δεν υπάρχει αρχή και τέλος για τους πόντους. Φαίνονται σαν να βγαίνουν από το πουθενά αλλά και να μην καταλήγουν στο πουθενά! Και το πιο σημαντικό όλων!

Και το πιο σημαντικό όλων! Και στις 2 τεχνικές, στο ρίξιμο πόντων και στο κλείσιμο των πόντων, το πλεκτό μας κρατάει μια ωραία ελαστικότητα, μένει το πλεκτό "σφιχτό", χωρίς να ξεχειλώνει και αφήνει μια ωραία αίσθηση στο δέρμα μας!

Αυτή η τεχνική απαιτεί μερικά βηματάκια για να ολοκληρωθεί αλλά αξίζει τον κόπο πραγματικά μιας και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!


Πατήστε την παρακάτω φωτογραφία για να μεταβείτε στο βίντεο όπου σας δείχνω βήμα βήμα πως να ρίξετε τους πόντους σας με αυτή τη μαγική τεχνική.


Κάτω από τη φωτογραφία θα βρείτε γραπτώς τις οδηγίες που απαιτούνται για την τεχνική αυτή.


Θα πρέπει να κόψετε το νήμα 3-4 φορές πιο μακρύ από το φάρδος του πλεκτού σας. Προσωπικά πάντα το παρακάνω σε τέτοιες περιπτώσεις κι όπως θα δείτε στο βίντεο μου έχει περισσέψει αρκετή κλωστή. Γνωρίζω ότι μερικές κυρίες δε θέλουν να τους περισσεύει καθόλου κλωστή και θέλουν να τους βγαίνουν τα πάντα ακριβώς. Εγώ όμως θέλω να αισθάνομαι ασφαλής και είμαι της άποψης καλύτερα να σου περισσέψει παρά να σου λείψει!

Θα περάσετε το νήμα σε μια βελόνα ραψίματος πλεκτών, εξοπλιστείτε με υπομονή, συγκεντρωθείτε και πάμε!

Σημείωση: Για να λειτουργήσει σωστά η τεχνική, θα πρέπει ο 1ος πόντος μας, στην καλή όψη του πλεκτού, να είναι καλός πόντος.
  1. Θα περάσουμε τη βελόνα μας στον 1ο πόντο σαν να θέλουμε να πλέξουμε καλή και θα τον βγάλουμε από τη βελόνα.
  2. Προσπερνάμε τον επόμενο πόντο της βελόνας και θα μπούμε στο 2ο πόντο με ανάποδη.
  3. Μπαίνουμε στον 1ο πόντο με ανάποδη και τον βγάζουμε από τη βελόνα.
  4. Θα φέρουμε τη βελόνα μας πίσω από το πλεκτό και θα τη βάλουμε ανάμεσα στους πρώτους 2 πόντους στη βελόνα μας και θα τη φέρουμε μπροστά από το πλεκτό.
  5. Μπαίνουμε στο 2ο πόντο με καλή.
Αυτά είναι τα βήματα! Μόλις φτάσουμε στο 5ο βήμα, ξεκινάμε από το 1ο βήμα. 

Σε περίπτωση που θέλετε να αφήσετε το πλεκτό σας για να κάνετε κάποια άλλη δουλειά και δεν έχετε τελειώσει με το κλείσιμο των πόντων, θα σας συνιστούσα να ολοκληρώσετε μια επανάληψη όλων των βημάτων, οπότε όταν το ξαναπιάσετε, να γνωρίζετε ότι πρέπει να ξεκινήσετε από το 1ο βήμα και να μην ψάχνεστε σε ποιο βήμα αφήσατε το πλεκτό σας.

Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου και να πατήσετε το καμπανάκι για να σας έρχεται ειδοποίηση κάθε φορά που ανεβάζω ένα βίντεο! 

Φιλιά πολλά!
Βιβή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου