Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Σωληνοειδές ρίξιμο πόντων - Ιδανικό για την πλέξη 1x1 Λάστιχο - Πλέξιμο με βελόνες

Γεια σας φίλες και φίλοι μου!

Σήμερα θα δούμε μια υπέροχη τεχνική που προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα όταν πρόκειται να ξεκινήσω ένα πλεκτό κι έχει την πλέξη 1x1 Λάστιχο.

Αυτή η τεχνική απαιτεί μερικά βηματάκια για να ολοκληρωθεί αλλά αξίζει τον κόπο πραγματικά μιας και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο! 

Πατήστε την παρακάτω φωτογραφία για να μεταβείτε στο βίντεο όπου σας δείχνω βήμα βήμα πως να ρίξετε τους πόντους σας με αυτή τη μαγική τεχνική.

Κάτω από τη φωτογραφία θα βρείτε γραπτώς τις σειρές που απαιτούνται για την τεχνική αυτή.



Χρησιμοποιώντας κλωστή διαφορετικού χρώματος και την τεχνική Απλό ρίξιμο πόντων θα ρίξουμε τους μισούς από τους πόντους που χρειαζόμαστε + 1. 

Για παράδειγμα: Εάν θέλουμε 20 πόντους, θα ρίξουμε 10+1=11 πόντους.

Ξεκινάμε να πλέκουμε με τον εξής τρόπο:

1η σειρά: * 1 καλός πόντος, 1 ρίξιμο *, επαναλάβετε από * έως * και τελειώστε τη σειρά με 1 καλό πόντο.
2η σειρά: * με την κλωστή μπροστά από το πλεκτό θα πάρουμε τον πόντο άπλεκτο σαν να πλέκαμε ανάποδο πόντο, 1 καλός πόντος *, επαναλάβετε από * έως * και τελειώστε τη σειρά με άπλεκτο πόντο.
3η σειρά * 1 καλός πόντος, με την κλωστή μπροστά από το πλεκτό θα πάρουμε τον πόντο άπλεκτο σαν να πλέκαμε ανάποδο πόντο *, επαναλάβετε από * έως * και τελειώστε τη σειρά με 1 καλό πόντο.
4η σειρά: * με την κλωστή μπροστά από το πλεκτό θα πάρουμε τον πόντο άπλεκτο σαν να πλέκαμε ανάποδο πόντο, 1 καλός πόντος *, επαναλάβετε από * έως * και τελειώστε τη σειρά με άπλεκτο πόντο.

Επαναλαμβάνουμε την 3η & 4η σειρά για άλλη μία φορά.
Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε προσεκτικά την κλωστή που χρησιμοποιήσαμε για να ρίξουμε τους πόντους και συνεχίζουμε να πλέκουμε σε πλέξη 1x1 Λάστιχο!

Μην ξεχάσετε να κάνετε δωρεάν εγγραφή στο κανάλι μου, να πατήσετε ένα λάικ στο βίντεο και να μου αφήσετε ένα σχόλιο εάν έχετε χρησιμοποιήσει κι εσείς αυτή την τεχνική στα πλεκτά σας!

Βρείτε με κι εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου