Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Πλεκτή Στριφτή Κορδέλα για τα μαλλιά με πλέξη αστεράκι - Πλέξιμο με βελόνες

Γεια σας! Με χαρά σας παρουσιάζω μια πολύ εύκολη και όμορφη κορδέλα πλεγμένη με βελόνες! Πατώντας πάνω στην εικόνα, θα μεταβείτε στο σχετικό βίντεο. Κάτω από την εικόνα, θα βρείτε γραπτές οδηγίες καθώς και οδηγίες για μικρότερα μεγέθη!




Είναι μια εύκολη πλέξη και πλέκεται ευχάριστα! Είναι ιδανική για αρχάριους και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε πλεκτό σας! Αρκεί να θυμάστε τον κανόνα.
Πόντοι πολλαπλάσιο του 4 + 1 + τους πόντους που απαιτούνται για την ούγια! ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΕΞΗΣ: 1η σειρά: ούγια, πλέκουμε όλους τους πόντους με καλή, ούγια. 2η σειρά: ούγια, * 3 πόντοι μαζί ανάποδοι, δε βγάζουμε τους πόντους από την αριστερή βελόνα, κάνουμε ένα ρίξιμο και πλέκουμε ξανά τους ίδιους πόντους 3 πόντοι μαζί ανάποδοι, 1 ανάποδος πόντος *, επαναλαμβάνουμε από * έως * και τελειώνουμε με 1 πόντο ανάποδο, ούγια. 3η σειρά: ούγια, πλέκουμε όλους τους πόντους με καλή, ούγια. 4η σειρά: ούγια, 1 ανάποδος πόντος, * 1 ανάποδος πόντος, 3 πόντοι μαζί ανάποδοι, δε βγάζουμε τους πόντους από την αριστερή βελόνα, κάνουμε ένα ρίξιμο και πλέκουμε ξανά τους ίδιους πόντους 3 πόντοι μαζί ανάποδοι *, επαναλαμβάνουμε από * έως * και τελειώνουμε με την ούγια. Για την κορδέλα του βίντεο, χρησιμοποίησα βελόνες Νο. 5 κι έριξα 25 πόντους (για το ρίξιμο των πόντων χρησιμοποίησα βελόνες Νο. 5,5). Οι οποίοι αναλύονται ως εξής: 2 π. για την ούγια, 21 π. για την πλέξη και 2 π. για την ούγια. Την ούγια την έπλεξα με τον εξής τρόπο: 1 άπλεκτος ανάποδος πόντος, 1 καλή, ...(πλέκουμε την πλέξη μέχρι τους τελευταίους 2 π.)... , 2 καλοί πόντοι. Με αυτό τον τρόπο πλέκω την ούγια και από την καλή όψη του πλεκτού αλλά και από την ανάποδη όψη. Η κορδέλα μου έχει φάρδος περίπου 10 εκ. Εάν εσείς θέλετε να την κάνετε πιο στενή, θα πρέπει να αφαιρείτε πόντους ανά 4. Κι αντίθετα, εάν θέλετε να την κάνετε πιο φαρδιά, θα πρέπει να προσθέτετε πόντους ανά 4.
Επίσης, το μάκρος της κορδέλας, για τα δικά μου δεδομένα, είναι στα 50 εκ. Μέτρησα την περίμετρο του κεφαλιού μου και συνολικά είναι στα 56 εκ. Κι επειδή ήθελα να είναι σταθερή στο κεφάλι μου, την έπλεξα μέχρι τα 50 εκ. Καλό θα ήταν να κάνετε το ίδιο, να μετρήσετε δηλαδή την περίμετρο του δικού σας κεφαλιού και να πλέξετε ανάλογα το μάκρος που ταιριάζει σε εσάς
Ενδεικτικά σας παρουσιάζω ένα πινακάκι για το μάκρος (κατά μέσο όρο) και για μικρότερες ηλικίες:
Μεγέθη
0-3 μηνών 29-30 εκ.
3-6 μηνών 31-33 εκ.
6-12 μηνών 34-36 εκ.
1-3 ετών 36-40 εκ.
3-6 ετών 40-42 εκ.
6-12 ετών 42-44 εκ.
12-15 ετών 44-46 εκ.
Ενήλικας 47-50 εκ.
Επί προσθέτως, να σας πω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέγεθος βελόνας με το αντίστοιχο νήμα σε πάχος για να γίνει η κορδέλα σας όπως εσείς επιθυμείτε, απλά να θυμάστε πάντα τον κανόνα της πλέξης όπως σας ανέφερα παραπάνω.

Καλή επιτυχία!
Ελάτε να μοιραστούμε φωτογραφίες των πλεκτών μας στην ομάδα "Πλέκουμε με τη Βιβή" στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/180953556623070
Instagram: https://www.instagram.com/knithappensgr/ Facebook: https://www.facebook.com/KnitHappensGR/ Μέχρι την επόμενη φορά... καλά πλεξίματα!!

2 σχόλια: