Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Μαθαίνω να πλέκω με βελόνες - Μέρος 2ο - Το ρίξιμο των πόντων

Για να είσαι εδώ, φαντάζομαι αγόρασες βελόνες και νήμα κι είσαι έτοιμη ή έτοιμος (γιατί όχι;; και οι άντρες έχουν ψυχή!!) για την πρώτη σου απόπειρα στο πλέξιμο!

Τώρα, θα πρέπει να σου μιλήσω για τα βασικά, τα θεμελιώδη στοιχεία του πλεξίματος. Θα πρέπει να ρίξεις πόντους στη βελόνα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό. Εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για 2 τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος είναι κι ο πιο εύκολος. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις τώρα για να μάθεις να πλέκεις αλλά γενικά θα σου πρότεινα να τον αποφεύγεις. Για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα, δε μας δίνει ένα ωραίο τελείωμα στο πλεκτό, ή βγαίνει η άκρη του πλεκτού μας πιο σφιχτή (θα σου δώσω ένα tip παρακάτω για να αποφύγεις αυτό το σφίξιμο) και γενικά δεν είναι ωραίος τρόπος 😝

Είναι το απλό ρίξιμο πόντων. Πάτησε στο παρακάτω βίντεο για να δεις πως μπορείς να ρίξεις τους πόντους σου με αυτή την τεχνική.




Το tip για να μη σου βγουν σφιχτοί οι αρχικοί σου πόντοι, είναι να χρησιμοποιήσεις μια βελόνα 1 ή 2 νούμερα μεγαλύτερη. Αλλά θα τη χρησιμοποιήσεις μόνο για το ρίξιμο των πόντων. Αυτό σημαίνει ότι, αφού ρίξεις τους πόντους, θα χρησιμοποιήσεις τη βελόνα με την οποία θέλεις να πλέξεις το έργο σου.

Παράδειγμα: Θέλω να πλέξω ένα κασκόλ με βελόνες Νο. 4. Θα ρίξω τους πόντους μου χρησιμοποιώντας βελόνα Νο. 5 ή 6.

Εάν δεν έχεις μεγαλύτερη βελόνα δεν πειράζει! Μπορείς να ρίξεις τους πόντους σου αγκαλιάζοντας με το νήμα και τις 2 βελόνες κι όταν τελειώσεις, βγάζεις τη 1 βελόνα με μεγάλη προσοχή, ώστε να μη σου φύγουν οι πόντοι από τη βελόνα.

.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

Ο 2ος τρόπος για να ρίξεις τους πόντους σου, που είναι κι ο πιο διαδεδομένος, είναι το Διπλό ρίξιμο πόντων.



Το ρίξιμο αυτό μας δίνει ένα πιο στιβαρό ξεκίνημα στο πλεκτό μας κι έχει πιο ελαστικό αποτέλεσμα.

Παρακολούθησε με προσοχή το παραπάνω βίντεο και θα δεις ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να ρίξεις τους πόντους με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα είναι αρκετά διασκεδαστικός! Να έχεις όμως υπόψη σου, να αφήσεις αρκετή κλωστή για το ρίξιμο των πόντων και να είναι αρκετή ώστε να μπορέσεις στο τέλος να κρύψεις την ουρά του νήματός σου. Θα με ακούσεις πολλές φορές από εδώ και πέρα να σου λέω πως αν δεν περισσέψει, δε θα φτάσει! Και σύντομα θα καταλάβεις τι εννοώ 😉

Φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ρίξεις τους πόντους που χρειάζεσαι για το πλεκτό σου. Απλοί, διακοσμητικοί, συμπληρωματικοί τρόποι. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην παρακάτω λίστα:



Αυτά είχα να σου πω για σήμερα. Ρίξε τους πόντους σου και στη συνέχεια θα σου πω τι πρέπει να κάνεις για να συνεχίσεις!


Μέχρι την επόμενη φορά,

Φιλιά πολλά!

Βιβή

Υ.Γ.: Αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, γράψε μου ένα σχόλιο από κάτω και θα φροντίσω να σου απαντήσω, όσο πιο άμεσα μπορώ!!

.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

Εάν έχεις λογαριασμό στο Instagram και φτιάξεις κάτι με τη βοήθειά μου, βάλε στη φωτογραφία σου το #knithappensgr για να μπορώ να δω τη δημιουργία σου!

Ελάτε να μοιραστούμε φωτογραφίες των πλεκτών μας στην ομάδα "Πλέκουμε με τη Βιβή" στο Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/180953556623070

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου